| IMAN BENO |
 
'Wees in deze wereld alsof je een vreemdeling of een reiziger bent”

Wat is de mindset van een reiziger? Een reiziger probeert zich zo goed mogelijk voor te bereiden om met een gerust hart te kunnen reizen. Men gaat niet heel veel spullen meenemen, omdat de vakantie voor een bepaalde (korte) periode zal duren. Je bent dan op een plaats waarin je tijdelijk zal verblijven. Hierdoor geraak je niet gehecht aan de plek waar je op dat moment bent, omdat je weet dat je dat plek op een dag zal verlaten. Je focust je alleen op hoe je je tijd zal vullen, de manier waarop je je reis wil beëindigen en wat je terug zal meenemen op je eindbestemming. Het enigste wat deze reiziger nog niet weet, is wanneer hij/zij moet terugkeren. De reiziger heeft enkel een heen ticket. Dit leidt tot enkel leven met de dag, om toch elke dag voorbereid te zijn op de terug ticket.

We verblijven in deze wereld, en denken dat we verblijven. Terwijl onze dagen worden doorgebracht in reizen. Plan je reis goed in. Pak je koffer enkel in met dingen die je echt nodig hebt. Geniet, en heb een veilig reis.

"Er is geen ideaal beeld. Er bestaat wel een beeld waar de mens naartoe kan werken.”

De unieke schoonheid die je uitstraalt, begint eerst bij je gedrag. Concentreer dus op de vorm van je geest, dit zal leiden naar goede manieren. Het nederig en liefdevol zijn t.o.v. anderen. Je bent net als de ander, je staat niet hoger of lager dan een ander. Soms zie je een bepaald persoon stralen. Ze hebben nog geen woord gezegd, maar de fonkeling op hun gezicht vertelt een deeltje over de spiritualiteit in zich. De reden achter deze uitstraling, is het hart. Het hart dat licht en zuiverheid bevat, waardoor dat licht naar buiten toe kan schijnen.

Iedereen heeft een bepaald licht in zich, het is aan jou om het te laten schijnen. Iedereen is een bloem, het is aan jou om open te bloeien. Wees dus lief voor jezelf. De Schepper heeft je prachtig geschapen. Ik weet dat diegene die dit leest, veel goeds in zich heeft en mooi kan bloeien. Laten we werken aan de beste versie van onszelf.

Voorzeker, Wij hebben de mens in de beste vorm geschapen. (Koran: Hoofdstuk 95, vers4)

 
 
'De dag was niet slecht..”

De dag was niet slecht, het was een dag vol beproevingen die jij hebt moeten doorstaan en verdragen. Jij plant, maar er is een betere Planner. Gefrustreerd en verdrietig vraag je je af waarom het niet verliep hoe jij het wou. Maar een groot deel van je hart is gerustgesteld, omdat je weet dat alles gebeurt met een reden. Je gaat niet altijd begrijpen waarom een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden. En het is oké. Je zal niet alles begrijpen in dit leven. Soms hoef je bepaalde dingen gewoonweg niet te begrijpen of in vraag te stellen. Momenten niet begrijpen, zorgt ervoor dat je meer leunt naar het geloof en met vertrouwen het pad bewandelt. Het gevolg zal je vragen wel beantwoorden. Hij beschermt jou van het slechte, toen jij dacht het goed voor je was. Hij wil jou iets beter schenken in de plaats. Geduld en vertrouwen in Hem.

Er staan mooie dingen voor je voorgeschreven. Ik hoop oprecht dat je gebeden zullen worden verhoord en gelukzaligheid je leven zal vullen.